שאלות ותשובות

ישנם מספר הבדלים משמעותיים:

הבדל 1 -באפיקי ההשקעה 

 

יועצי ההשקעות בבנק ומנהלים בבתי השקעות עוסקים במסחר בשוק ההון בלבד בבורסה ומתמקדים בעיקר ברכישת מניות, איגרות חוב ובקרנות המשקיעות במניות ואיגרות חוב.

 

למנהלי עושר יש ארגז כלים רחב בהרבה, ותיק ההשקעות מורכב מארבע רגליים עיקריות –

 

    מניות

    אג״ח

    קרנות אלטרנטיביות ופריווט אקוויטי (PE)

    קרנות נדל"ן

 

שיתופי הפעולה עם בתי השקעות בינלאומיים מאפשרים לנו להנגיש ללקוחותינו קרנות השקעה שנחשבות למובילות בעולם בתחומים אלטרנטיביים, פריווט אקווטי (PE), תשתיות, ועוד. בנוסף, אנחנו יכולים להשוות בין המוצרים המוצעים למשקיעים כשירים בישראל, לבין מוצרים מקבילים הקיימים בעולם. פעמים רבות אנו רואים שכמו בספורט, גם בהשקעות, ישנם פערי איכות משמעותיים והסטנדרט בעולם גבוה יותר.

 

שילוב של ניסיון עשיר בהשקעות, שיתופי פעולה עם בתי השקעות גלובליים ורישיון דואלי (השקעות ופנסיוני) מאפשרים לנו ליצור עבור לקוחותנו תיק השקעות מגוון שמפזר את הסיכון על פני מספר אפיקים רחב.

 

הבדל 2- מכשירי השקעה עם יתרונות מובנים (מיסוי, עלויות, מינוף, איכות השקעות)

 

יועצי ההשקעות בבנק משקיעים באופן ישיר במניות, איגרות חוב, ובקרנות נאמנות/סל (בשל מודל עמלות ההפצה ממנו נהנים הבנקים). מדובר במכשירים לא יעלים מבחינת מיסוי ולרוב גם יקרים שכן הבנקים גובים עמלה בנוסף לעלויות של מנהלי קרנות הנאמנות עצמן.

 

מנהלי עושר משלבים מכשירים עם הטבות מס כדוגמת תיקון 190, IRA, קופות גמל לחיסכון ולהשקעה, קרנות השתלמות, פוליסות חיסכון ועוד. מדובר במכשירים עם עדיפות ברורה לא רק בהיבטי מיסוי אלא גם בעלויות, אפשרויות מינוף והכי חשוב באיכות ניהול ההשקעות.

 

הבדל 3- ניהול הוליסטי

 

יועצי ההשקעות בבנק מתמקדים רק בחשבונות אותם הם מנהלים מבלי לראות את התמונה הכוללת של המשקיע וצרכיו השונים.

לדוגמה, למשפחות רבות יש מספר חשבונות בנק כגון חשבונות עסקיים, נדל"ן, השקעות פנסיוניות, והשקעות נוספות. יועצי ההשקעות בבנק אינם חשופים לתמונה הכוללת ולכן לא רואים בזמן אמת את החשיפה האמיתית של הלקוח לאפיקים השונים וגם ייתכנו חשיפות כפולות בתיקים שונים.

 

מנהלי עושר רואים את כל התמונה ומספקים את אסטרטגיית ההשקעות המדויקת ביותר עבור המשפחה. בתהליך ניהול ההשקעות מנהל העושר מקצה את הנכסים עם פוטנציאל הרווח הגבוה ביותר למכשירים עם הטבות המס, יודע לדאוג לנזילות, לטפל במכשירים הפנסיונים בסינרגיה לכלל הנכסים ומספק תמונת מצב הוליסטית בכל נקודת זמן.

 

הבדל 4- הגדרת יעדים משפחתיים ובניית תחזית ארוכת טווח

 

יועצי ההשקעות בבנק מבצעים בירור צרכים על מנת לעמוד בדרישות הרגולציה.

 

מנהלי עושר מבצעים בירור צרכים על מנת להבין את הצרכים והיעדים המשפחתיים לאורך שנים. לקוחותנו חשופים לתחזיות להון שיצטבר בכל גיל בהתחשב בהוצאות גדולות כדוגמת עזרה לילדים כגון לימודים/חתונה/נדל"ן והוצאות משמעותיות שמתכננים בני הזוג כגון שיפוץ/החלפת נדל"ן/רכישת נדל"ן/פרישה מוקדמת ועוד.

 

הבדל 5- שקיפות, סדר ושקט נפשי

 

יועצי ההשקעות בבנק הלקוח יכול לראות רק את תיק ההשקעות המנוהל בבנק דרך האזור האישי של הבנק.

 

מנהלי עושר הלקוח יכול לראות את כלל הנכסים של המשפחה במקום אחד כולל את תיקי השקעות, קופות גמל, קרנות השתלמות, פוליסות חיסכון, תיקון 190, תיקי IRA, השקעות אלטרנטיביות, נכסי נדלן ועוד. הפורטל האישי מאפשר גם לנתח את הביצועים של כל אחת מהתוכניות ולראות את ביצועי כלל הנכסים כתיק אחד.



הבדל 6  במעבר בין דורי

 

יועצי ההשקעות בבנק השירות אינו מתייחס לסוגיה והמשקיע לא יכול לקבוע מוטבים ספציפיים אלא בצוואה.

 

מנהלי עושר דואגים ליצירת תוכניות השקעה עם יתרונות במעבר בין דורי ופועלים למנות מוטבים מראש ולסייע בהכנת צוואה וייפוי כח מתמשך. 

 

הבדל -7 זמינות ורמת שירות

 

יועצי ההשקעות בבנק זמינות על פי שעות הפעילות של הבנק ולא תמיד קל להשיג את היועץ/בנקאי.

 

מנהלי עושר פגישות אישיות תקופתיות וביניהן זמינות דרך ניידים אישיים, תקשורת מיידית כדוגמת וואטסאפ ומיילים מעבר לשעות הפעילות הסטנדרטיות. מנהלי העושר מסייעים בכל דבר שקשור בפן פיננסי משמעותי של המשפחה.



ש: האם הכסף עובר לחברה/למנהלי ההשקעות/פימלי אופיס?

ת: תוכניות ההשקעה השונות תמיד יהיו על שם הלקוחות והכסף לא עובר לחברה/למנהלי ההשקעות/פימלי אופיס, ואין לנו ייפוי כוח בחשבון הבנק. התפקיד של וינברגר פיננסים הוא להיות מנהלי האסטרטגיה של ההשקעות ולכוון לגופים הטובים ביותר בכל אפיק במכשירי ההשקעה היעילים ביותר מבחינת עלויות ומיסוי. יחד עם זאת אנו עוקבים אחר ביצועי המנהלים השונים וממליצים על שינויים בהתאם לתנאי השוק ושינויים במצב המשפחתי והתעסוקתי של הלקוחות. 

תהליף העבודה עם וינברגר מורכב מכמה מפגשים 

 

מטרת הפגישה הראשונית הינה להכיר אתכם לעומק על מנת להבין את השאיפות והמטרות שלכם. זאת על מנת שנוכל לבנות עבורכם תוכנית השקעות מדויקת ומכוונת יעדים אשר לוקחת בחשבון הכוללת את סך הנכסים הפיננסים, הפנסיוניים, הנדל"ן והמטרות הפיננסיות שלכם. למפגש הראשון נמשוך את נתוני המסלקה הפנסיונית ונגיע לפגישה מוכנים עם התוכניות הפנסיוניות שלכם. 

לאחר ניתוח הנתונים יאיר יציג בפניכם את התוכנית תוך כדי הסבר מפורט על כל אחד ממכשירי ההשקעה המוצעים עבורכם. במפגש זה נציג גם תחזית של התפתחות ההון המשפחתי בהינתן יישום התוכנית לעומת המצב הקיים, תוך התייחסות להכנסות ולהוצאות הצפויות לאורך השנים ותכנוני מס בין האפיקים השונים.



תהליך היישום

 

לאחר אישור הלקוח נתחיל בתהליך היישום שכולל הכנה של כל הטפסים הנדרשים לצורך חתימה דיגיטלית מצדכם מהנייד או מהמחשב. תהליך היישום עשוי להמשך בין ימים בודדים למספר שבועות ואנחנו דואגים לעדכן אתכם בהתפתחות.

 

יאיר יקבע פגישות תקופתיות לצורכי מעקב אחרי ביצועי התיק. כמו כן יאיר נשאר זמין תמיד בטלפון הנייד או במייל לכל בקשה או שאלה.



כלל חשוב – אם מישהו יבטיח לכם תשואה בהשקעה זה הזמן לחפש חלופות אחרות. אף אדם לא יודע מה יוליד יום ובכל השקעה יש סיכון, ובמיוחד בהשקעות עם תשואות יעד גבוהות מאלו הגלומות באיגרות החוב של מדינת ישראל. התפקיד של יאיר וינברגר הוא למזער את הסיכונים ולספק לאורך זמן תשואה שנתית עודפת לפחות ב1%-5% ביחס למדדים או לתיק השקעות אלטרנטיבי בסיכון דומה.

יאיר וינברגר מחזיק ברישיון כפול להשקעות מטעם הרשות לניירות ערך המאפשר לו להמליץ על ניירות ערך, וברשיון פנסיוני מטעם משרד האוצר המאפשר לו לטפל בנכסים הפנסיונים, לרבות תיקי IRA, פוליסות חיסכון ותיקון 190. הרשיון הכפול מעניק לו יתרון משמעותי על מרבית חברות הפמילי אופיס, ניהול העושר והמתכננים הפיננסים שלרוב מחזיקים ברישיון של סוכני ביטוח.

F&Q