גידור השקעות
קרן גידור הוא שם כללי המייצג קרנות השקעה פרטיות המשקיעות בני"ע סחירים כאשר הקרן עצמה אינה סחירה בבורסה לני"ע. לפיכך, גם אינה מפוקחת בצורה ישירה ע"י הרשות לני"ע.
מטרתה של קרן גידור היא השגת תשואה עודפת ביחס למדד הייחוס אליה משווים אותה. אמנם קרן גידור אמורה לפי שמה המקורי לגדר השקעות אך בפועל חלק קטן מהקרן מגודר בסופו של דבר והקרן פועלת בשיטת לונג ושורט במניות. הגידור שכן מבוצע מעשה באמצעות חוזים עתידיים או אופציות PUT. חשוב לציין כי הגידור לא תמיד מתבצע וייתכנו מקרים בהם המשקיעים בקרן יספגו הפסדים כבדים.
קרן גידור הינה גוף משפטי המאגד בתוכו משקיעים לצורך השקעה משותפת באמצעות מנהל קרן. בניגוד לקרנות נאמנות המשקיעות בנכסים פיננסיים מתוך שאיפה שערכם יעלה, קרנות גידור קלאסיות פועלות באסטרטגיות שונות שאמורות להיות ניטרליות ביחס לשוק ולייצר רווח למשקיעים גם בשוק עולה וגם בשוק יורד.
גם התגמול של מנהל קרן גידור שונה מזו של מנהל קרנות נאמנות, מנהל הקרן מתוגמל גם בדמי הצלחה – על פי התשואה שהשיגה הקרן, סגנון תגמול זה ממריץ את מנהלי הקרנות להשיג ללקוחותיהם את התשואה המקסימאלית.
אסטרטגיות שונות בקרנות גידור
קרנות גידור מייצגות סגנון השקעה ייחודי. יעדי ההשקעה שלהן והאסטרטגיות בהן הן נעזרות שונים מאוד מאלה של קרנות הנאמנות המסורתיות. בין טכניקות ההשקעה של קרנות הגידור ניתן למנות מינוף, מכירה בחסר, אסטרטגיות אוכף ועוד שיטות גידור אחרות בניסיון להשיג את יעדיהן תוך מזעור הסיכון בכל מצב שוק.
- אסטרטגיית רכישות LONG
- אסטרטגיית SHORT
- ארביטראז' אג"ח ומניות
- אופציות, נגזרים וחוזים עתידיים
- אסטרטגיית מינוף על ההשקעות
הבדלים מרכזיים בין קרן גידור לתיק השקעות/קרנות נאמנות
- בקרה ופיקוח – לא קיים פיקוח של הרשות לני"ע ואין צורך ברישיון ניהול השקעות כמו כן קרן גידור לא מחוייבת בשקיפות על הפעולות המבוצעות בה
- חלוקת רווחים בין מנהל הקרן לבין המשקיעים בהתאם לשווי נכסי הקרן והתשואה אותה השיגו למשקיעים
- דמי ניהול יהיו גבוהים משמעותית לעומת תיק דמי ניהול בקרנות מסורתיות
מדוע להשקיע בקרנות גידור
- פוטנציאל רווח גבוה מאפיקי השקעה אחרים
- גיוון תיק ההשקעות
- אסטרטגיות השקעה שונות המנטרלות את סיכוני השוק
- פיזור הסיכון למגוון מטבעות