התמונה הכללית ממשיכה להצביע על האטה. בישראל סימני ההאטה עדיין לא כאן, אבל הם יורגשו בחודשים הקרובים, אם כי ככל הנראה באופן הרבה יותר מתון מאשר בעולם. מגמת העלאות הריבית תמשיך ללוות אותנו לפחות עד נובמבר ומשקיעים ינסו להעריך באיזו נקודה הבנקים המרכזיים יפסיקו לדכא את הצמיחה. קריסת מחירי המתכות התעשייתיות מלמדת על הבנה שירידות הביקושים כבר כאן. סביר להניח, שהתאוששות בשווקי המניות לא יכולה להיות ברת קיימא ללא הגעה לשיא האינפלציה ולתהליך ירידה הדרגתית. זאת נדע כנראה בחודשים הקרובים. כמו כן, הסיכון לשחיקה ברווחיות החברות עולה והוא כרגע לא משתקף בתחזיות האנליסטים. עד אז רצוי לשמור על חשיפה נמוכה יחסית ותיק מאוזן.
רכיב האג"ח חוזר להיות יותר מעניין להשקעה במיוחד בחו"ל
בישראל תשואת אג"ח ממשלתי ל-10 שנים (2.38%) ותשואת הדיבידנד העתידית במדד ת"א 125(1.52%) בארה"ב תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים מניבה 2.89% ותשואת הדיבידנד העתידית של ה-500 P&S נאמדת על 1.67% .בהסתכלות על תשואות אג"ח HY – הן עדיין לא משקפות מיתון, אולם הן כבר מושכות את תשומת הלב של משקיעי הערך בתחום כמו הווארד מרקס, מייסד Oaktree בית השקעות המתמחה בחוב במצוקה. מרקס שציין כי החל לרכוש אג"ח מסוג זה לאחרונה ויגביר את הרכישות אם וככול שהתשואות יעלו.
אירועים מרכזיים
איתותים נוספים להתמתנות בקצב עליית המחירים
- אינפלציית הליבה של הצריכה הפרטית (Inflation Core PCE ,(הנתון העיקרי אחריו עוקב הפד לחודש מאי: %7.4 ,חודש שלישי רצוף של התמתנות מהשיא.
- עתודות הנפט בשפל: על מנת לבלום חלק מהתייקרות מחירי הדלקים, שחררה ארה"ב בשבוע החולף 9.6 מיליון חביות מעתודות הנפט, כעת עתודות הנפט של ארה"ב עומדות על למטה מ – 500 מיליון חביות, הנתון הנמוך מ 1986.
המיתון כבר כאן?
- ירידה בתמ"ג: מדד ה- GDPNow של הבנק הפדרלי באטלנטה צופה כי התמ"ג ברבעון השני, ימשיך את המגמה ויירד ב – %1.2 .זאת לאחר ירידה של %6.1 ברבעון הראשון.
- אמון הצרכנים: ממשיך לרדת והגיע ל – 7.98 נקודות (נמוך מהצפי)(. • אבטלה ופיטורים: התביעות ראשוניות לדמי אבטלה בחודש יוני הסתכמו ב – 231 אלף תביעות (מעלה לצפי), זאת בעוד כמות פיטורי עובדים בחברות טכנולוגיה ממשיך לעלות (19 אלף מפוטרים בחודש יוני, 17 אלף מפוטרים במאי).
סיכום מחצית ראשונה בשווקים
- גלובלי: שווקי המניות והחוב בעולם איבדו מתחילת השנה כ – 31 טריליון דולר, זהו אובדן העושר הגדול בהיסטוריה עד כה.
- S&P500 :מתחילת השנה ירד המדד ב – 19.74% ,המחצית הגרועה ביותר מאז 1970.
- סקטורים: סקטור האנרגיה הוא המנצח מתחילת השנה עם עלייה של – 28.6% ,כאשר כל שאר הסקטורים רשמו ירידות, סקטור הטכנולוגיה בלט לשלילה עם ירידה של – 26.8%.
- 100 NASDAQ :מתחילת השנה ירד המדד ב – 29.7% ,המחצית הגרועה בהיסטוריית המדד.